Vijesti Hvar

10 godina MNK Vodenjača na Hvaru, Jelsa

MNK Vodenjača je klub osnovan 15.06.2002.godine na inicijativu Hrvoja Deanovića, koji je odlučio pokrenuti nekolicinu mladih momaka i u njima probuditi volju i želju za malim nogometom. Na početku osnivanja MNK Vodenjače to nije izgledalo tako ozbiljno kako je to danas. MNK Vodenjača se već može pohvaliti organizacijom mnogobrojnih koncerata te također postizanjem dobrih sportskih rezultata. Prvi veći podvig (po meni i najveći do sada) je bio organiziranje koncerta Mate Miše Kovača 2007.godine. Klub je tada svoje prijatelje počastio spektakularnim koncertom. Koncertu se odazvalo više od 1000 ljudi i dan danas je to događaj o kojem se priča. Sljedeće godine je organiziran koncert TBF-a i Kopita, a prošle godine i koncert Marijana Bana i njegovog pratećeg benda Diktatora. Također smo i 4 godine zaredom organizirali i štand na tradicionalnoj fešti u Jelsi povodom „Fešte vina“, ali nažalost, tu lijepu tradiciju morali smo prekinuti zbog poslovnih obaveza članova našeg kluba(ipak je ljeto i treba stavit koju kunu na stranu za dugu i tešku zimu). Svi koncerti MNK Vodenjače su bili dijelom i humanitarnog karaktera, pa se možemo pohvaliti da smo dosad u humanitarne svrhe poklonili pozamašnu svotu novca (cca 35.000kn).Treba također istaknuti da smo u prošle 2 godine osvojili 3 trofeja (3.mjesto na turniru Jelsa 2011, 3.mjesto u ligi za sezonu 2011/2012 godine, 2.mjesto na turniru Stari Grad 2012.godine).

Više » | 22.06.2012

Hokej na Hvaru

Jedinstvena hokejska utakmica u centru grada Hvara održat će se u ponedjeljak, 25. lipnja s početkom u 17h, na teniskom igralištu u blizini hotela Adriana, pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Hvara, Pjerina Bebića. Ovaj se događaj organizira drugu godinu za redom, uz pomoć Kanadskog veleposlanstva u suradnji s udrugom „Golden Metal Plates“, te uz podršku KHL Medveščak i Carlsberg Croatia koji će sa svojim brendom Pan podržati dobru atmosferu na ljetnoj hokejskoj utakmici i za sve sudionike osigurati Pan osvježenje uz Pan Zlatni, Pan lager te novi okus – Pan Radler naranču. Dolazak na ovaj veliki sportski događaj potvrdili su hokejaši juniorske i seniorske momčadi KHL Medveščak Zagreb, no neće manjkati ni gostiju iz Kanade.

Više » | 22.06.2012

Veliko slavlje prvaka Županijske lige

Mnoge su se glave, i strane i domaće, u čudu okretale za nogometašima NK Hvar kada su u u subotu slavili osvajanje Županijske lige.

Više » | 28.05.2012

RK Hvar porazom završio tešku sezonu

Sezona je dovršavanja sportskih natjecanja, a ovu sezonu utakmicom u Opuzenu završili su i hvarski rukometaši. Evo što o utakmici i sezoni u svom izvještaju kaže Miro Barbarić.

Više » | 28.05.2012

Hvarani najbolji u Županijskoj ligi

Nogometni klub Hvar osvojio je Županijsku ligu. Nedjeljnom pobjedom 2:1 u Supetru protiv domaćeg Jadrana igrači Hvara osigurali su svom klubu prednost od osam bodova ispred drugoplasiranih Adriatica i Trogira 1912.

Više » | 22.05.2012

Znaju se pobjednici FONL-a i 1. županijske lige

Pobjedom nad SOŠK-om u nedjelju Južnjak je osvojio ovogodišnju Forsku otočku nogometnu ligue, dok su seniori NK Hvara nakon pobjede nad Jadranom u Supetru dva kola prije kraja osigurali prvo mjesto u županijskoj ligi i po prvi put izborili prolaz u 4. ligu HNL-a.

Više » | 21.05.2012

RK Hvar - pobjeda u zadnjoj domaćoj utakmici

Još je malo ostalo i do kraja rukometnih natjecanja, a kako su hvarski rukometaši odigrali predzadnje kolo 3. HRL - jug saznajte u izvještaju tajnika kluba, Mira Barbarića.

Više » | 21.05.2012

2012. Olimpijada dječjih vrtića otoka Hvara – Pobijedila su djeca!

I ove godine je održana tradicionalna Olimpijada za otočke dječje vrtiće.To je bio svojevrsni sportski oproštaj predškolskih skupina s vrtićem i priprema za školske klupe.
Ovogodišnja Olimpijada održala se u Starom Gradu, igralište Dolci, organizator dječji vrtić Sardelice. Bilo je napeto. Ustvari, bilo je lijepo i ležerno sve do početka željno iščekivanih utakmica malog nogometa. Kako god okreneš sve se vrti oko baluna.

Više » | 12.05.2012

Tonči Stipaničev i dalje u samom vrhu, naš Filip posustao

U ponedjeljak smo objavili odlične vijesti o visokom 11. mjestu kojeg je nakon subotnjeg jedrenja zaslužio Hvaranin Filip Jurišić na Svjetskom prvenstvu u Laseru, no kako lijepo netko reče „jedrenje je poezija kretanja“ koja nekad može biti prilično zafrkana, tako je Filip koji jedri za JK Mornar nakon zadnja dva dana u poretku pao na 52. mjesto.

Više » | 10.05.2012

Završen drugi hvarski pikado turnir

5. svibnja u hvarskome Rin-Tin-Tinu odigran je drugi hvarski turnir u pikadu. For Open je organizirao hvarski pikado klub „For“.
Razgovarali smo s Lukom Vučetićem, predsjednikom pikado kuba „For“ koji je bio iznimno zadovoljan sportskim rezultatima Hvarana i ugodnim druženjem sa sudionicima.

Više » | 07.05.2012

Anketa

VIRTUAL TOUR HVAR